Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Το Υπουργείο Παιδείας λύνει το πρόβλημα της ανεργίας

Ο εμπαιγμός των συμβασιούχων των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών από το Υπουργείο Παιδείας έχει ξεπεράσει το τελευταίο διάστημα όλα τα ανεκτά όρια. Μετά τις παραπλανητικές και ψευδείς υποσχέσεις της Γενικής Γραμματέα κας Νίκης Γκοτσοπούλου πριν από ένα μήνα στους εκπροσώπους του Συλλόγου μας για συνέχιση της εργασίας μας, άλλη μία υπόσχεση περί πληρωμής των δεδουλευμένων των τελευταίων 5 μηνών δεν τηρείται.
Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα σε πολλούς συμβασιούχους συναδέλφους, των οποίων τα ιδρύματα δεν έχουν απόθεμα χρημάτων για πληρωμές μέχρι να τους δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια από το Υπουργείο. Ενδεικτικά είναι τα παραδείγματα ιδρυμάτων όπως το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο που δεν έχει πληρώσει τους συμβασιούχους 4 μήνες τώρα, ενώ άλλα, όπως το Πάντειο, το Πανεπιστήμιο Κρήτης ή το Ιόνιο έχουν πληρώσει τους μισθούς των πρώτων μηνών.
Θεωρούμε... εξαιρετική την ιδέα της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ, καθώς με την πρακτική αυτή και δουλειά έχουμε όσο εργαζόμαστε... και λεφτά όταν μείνουμε άνεργοι !!!

2 σχόλια:

ggk είπε...

Λ Α Μ Ο Γ Ι Α!
Λυπάμαι πολύ για όλα αυτά. Συνέχισε να μας ενημερώνεις εμάς που δεν γνωρίζουμε τι γίνεται και κουράγιο σε όλους.

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

ggk το κουράγιο σε λίγες μέρες θα μας είναι άχρηστο. Η οργή πάντα χρήσιμη...