Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Υπό κατάληψη η βιβλιοθήκη του ΑΠΘ - Αντιμέτωπος με τους συμβασιούχους ο Άρης Σπηλιωτόπουλος

Ήταν ένα όμορφο καλοκαιρινό απόγευμα, λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές, στο Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη, όταν ο Υπουργός Παιδείας προσέρχεται σε προεκλογική φιέστα. Στην είσοδο τον περιμένει μια δυσάρρεστη έκπληξη. Ορισμένα προβλήματα δεν μπορούν παρά να σου θυμίζουν την ύπαρξή τους.....


Η Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ τελεί ήδη υπό κατάληψη. Οι καταληψίες απολυόμενοι έχουν την έμπρακτη συμπαράσταση των φοιτητών, καθώς συλλογοι του Οικονομικού, του Ιστορικού-Αρχαιολογικού και του Πολυτεχνείου εξέδωσαν σχετικά ψηφίσματα και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Σχετική ανακοίνωση για την απόλυση συμβασιούχων απελευθερώθηκε και από το Κέντρο Λειτουργίας Δικτύου του ΑΠΘ σήμερα, πράγμα που σημαίνει ότι όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα έχει στα εισερχόμενα του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου το σχετικό κείμενο. Τέλος, η ΠΟΕΙΔΔ εκφράζει τη συμπαράστασή της με σχετικό δελτίο τύπου:


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Π.Ο.Ε.Ι.Δ.Δ.
ΧΡΟΝΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1981
ΑΡΙΘΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ 318 ΕΙΔ.2919/3-3-82
www.poeidd.gr


ΧΑΛΚΟΝΔΥΛΗ 13 (5Ος ΟΡΟΦΟΣ) ΤΗΛ.: 210 52 25 158 210 52 27 2 37
104 32 ΑΘΗΝΑ ΦΑΞ : 210 52 26 705
Email: poeidd@gmail.com



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 27.5.2009

Ο αγώνας των εργαζόμενων στις Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες συνεχίζεται για τη διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής εργασίας.
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει για την Πέμπτη και Παρασκευή 28 και 29 Μαϊου, με παράλληλη παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, δείχνουν την αταλάντευτη θέση των εργαζόμενων να διασφαλίσουν αγωνιστικά τη δουλειά τους.

Η Κυβέρνηση με το πρόσχημα της λήξης των συμβάσεών τους, ουσιαστικά, οδηγεί την συντριπτική πλειοψηφία αυτών των εργαζόμενων στην ανεργία, αγνοώντας ή παραβλέποντας τις αρνητικές συνέπειες στις μορφωτικές ανάγκες των φοιτητών.

Η Π.Ο.Ε.Ι.Δ.Δ. συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στις Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες.
Καλεί τον Υπουργό Παιδείας να ανανεώσει όλες τις συμβάσεις και την Κυβέρνηση να νομοθετήσει ώστε η μόνιμη και σταθερή εργασία να είναι εκείνη που θα διέπει όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τα Ν.Π.Δ.Δ.
Διεκδικούμε, επίσης, Δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους, σε εκπαιδευτικά ιδρύματα αξιόπιστα και με υψηλά στάνταρς παροχής εκπαιδευτικής και ερευνητικής δραστηριότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: