Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Η ΠΟΣΔΕΠ αλληλέγγυα στον αγώνα για τις βιβλιοθήκες και τους συμβασιούχους

Την αλληλεγγύη του και την αγωνία του για τις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες και τους συμβασιούχους που απολύονται εκφράζει με δελτίο τύπου και το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού. Στο δελτίο αναφέρονται τα εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Συμπαράσταση στην κινητοποίηση της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης.

Με αφορμή την εξαγγελθείσα κινητοποίηση της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης, η ΠΟΣΔΕΠ

· Επισημαίνει την καθοριστική συνεισφορά των Πανεπιστημιακών Βιβλιοθηκών στην εκπαίδευση που παρέχεται και την έρευνα που διενεργείται στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και τη σημασία της συνεχούς στήριξης και αναβάθμισής τους για τη βελτίωση της ποιότητας στο ακαδημαϊκό περιβάλλον.
· Διαπιστώνει ότι οι Πανεπιστημιακές Βιβλιοθήκες, που αναβαθμίστηκαν, εκσυγχρονίστηκαν, στελεχώθηκαν και εξοπλίστηκαν με κονδύλια του Γ΄ ΚΠΣ, οδηγούνται σε συρρίκνωση και ποιοτική υποβάθμιση, αφού, με ευθύνη του ΥπΕΠΘ, δαπάνες που σχετίζονται με την εύρυθμη συνέχιση της λειτουργίας τους χαρακτηρίστηκαν ως μη επιλέξιμες στο Δ΄ ΚΠΣ (ΕΣΠΑ).

Ενόψει των παραπάνω, η ΠΟΣΔΕΠ

· Καλεί το ΥπΕΠΘ να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου όλες οι δαπάνες που σχετίζονται με τη λειτουργία των Πανεπιστημιακών Βιβλιοθηκών να καλύπτονται εγκαίρως, είτε από εθνικούς είτε από ευρωπαϊκούς πόρους.
· Καλεί το ΥπΕΠΘ να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα της συνέχισης της απασχόλησης των συμβασιούχων εργαζομένων στις Πανεπιστημιακές Βιβλιοθήκες.
· Στηρίζει την κινητοποίηση της 22.05.2009, που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης και καλεί όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας να συμπαρασταθούν σ’ αυτήν, με όποιο τρόπο θεωρούν προσφορότερο.

Αθήνα, 21 Μαΐου 2009

Ο Πρόεδρος



Νικόλαος Μ. Σταυρακάκης
Καθηγητής Ε.Μ.Π.
Η Γραμματέας



Ευγενία Μπουρνόβα
Αναπλ. Καθηγήτρια Ε.Κ.Π.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: