Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

22 Μαΐου: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας βιβλιοθηκονόμων στην Εθνική Βιβλιοθήκη

Σε ένα ύστατο κάλεσμα διαμαρτυρίας πριν την απόλυση των 380 συμβασιούχων εργαζόμενων στις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες καλεί τον βιβλιοθηκονομικό κόσμο με δελτίο τύπου η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων της Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ).


Το πλήρες κείμενο είναι το εξής:

Κλειστές οι υπηρεσίες των ελληνικών βιβλιοθηκών την Παρασκευή 22 Μαΐου
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στις 11 το πρωί



Την Παρασκευή 22 Μαΐου οι υπηρεσίες των ελληνικών βιβλιοθηκών θα παραμείνουν κλειστές, ενώ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση της βιβλιοθηκονομικής κοινότητας έξω από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (κεντρικό κτίριο της οδού Πανεπιστημίου) στις 11.00 το πρωί.
Τριακόσιοι ογδόντα εργαζόμενοι στις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες απολύονται στο τέλος του Μαΐου, χωρίς μέχρι στιγμής το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας να έχει δώσει κάποια λύση.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους (έκτακτους, με συμβάσεις stage, μόνιμους) από όλες τις κατηγορίες βιβλιοθηκών και τους σπουδαστές των σχολών βιβλιοθηκονομίας (ΑΕΙ –ΤΕΙ) να στηρίξουν με την παρουσία τους την κινητοποίηση μια που ο κλάδος μας βάλλεται και οι ελληνικές βιβλιοθήκες οδηγούνται στο περιθώριο με την απομάκρυνση εργαζόμενων και την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Το ΔΣ της ΕΕΒΕΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: