Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Η Σχολή Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης της Αθήνας στο πλευρό των συμβασιούχων

Με ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του ΤΕΙ Αθήνας εκφράζεται η συμπαράσταση ακόμα ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος που παράγει βιβλιοθηκονόμους για τη μοίρα των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών και τις απολύσεις βιβλιοθηκονόμων.

Στο κείμενο που μας έστειλε ο προϊστάμενος του Τμήματος Γ. Γιαννακόπουλος αναφέρονται τα εξής:

"H Γενική Συνέλευση του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του ΤΕΙ Αθήνας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα των «συμβασιούχων ορισμένου χρόνου σε ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες». Η Γ. Σ. του τμήματος καταγγέλλει τον απαράδεκτο αποκλεισμό των Aκαδημαϊκών Βιβλιοθηκών από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) και επισημαίνει ότι η πολιτική αυτή του ΥΠΕΠΘ θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση των προσφερομένων υπηρεσιών από τις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες και συνεπώς θα θέσει εμπόδια στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
Τα μέλη της Γ.Σ. ομόφωνα, υιοθετούν και συνυπογράφουν το κείμενο συμπαράστασης που απέστειλαν οι συνάδελφοι του Τμήματος Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου"

Δεν υπάρχουν σχόλια: