Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Παντείου στο πλευρό των συμβασιούχων

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος διδασκόντων του Παντείου αναφέρει τα εξής:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

21/5/2009

Το ΔΣ του Συλλόγου Διδασκόντων του Παντείου Πανεπιστημίου συμπαραστέκεται στην απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιεί την Παρασκευή 22 Μαϊου 2009 η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης.
Με την λήξη των προγραμμάτων ΕΠΕΑΕΚ και την απουσία μέριμνας από το ΥΠΕΠΘ ώστε να συνεχιστούν οι δράσεις των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών, απολύονται 380 βιβλιοθηκονόμοι από τις πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες. Η βιβλιοθήκη του Παντείου θα χάσει 9 υπαλλήλους, δηλαδή περίπου το 1/3 του δυναμικού της.
Το ΔΣ του Συλλόγου Διδασκόντων αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι βιβλιοθήκες στην εκπαιδευτική και ερευνητική διαδικασία ενώνει την φωνή του με τους εργαζόμενους στις βιβλιοθήκες και ζητά από το ΥΠΕΠΘ να μεριμνήσει άμεσα για την συνέχιση των δράσεων, θεωρεί ότι οι υπό απόλυση εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δεν μπορεί να είναι σε καθεστώς επισφαλούς εργασίας. Τέλος το ΔΣ του Συλλόγου Διδασκόντων απαιτεί την θεσμική κατοχύρωση των οργανισμών των βιβλιοθηκών και την στελέχωσή τους με υπαλλήλους σε οργανικές θέσεις.
Το ΔΣ του Συλλόγου Διδασκόντων καλεί τα μέλη του να στηρίξουν ενεργά την κινητοποίηση των βιβλιοθηκονόμων Παρασκευή 22/5/09 στις 11.00 στην Εθνική Βιβλιοθήκη.

Η Πρόεδρος O Γραμματέας
Κάτια Φωτεινοπούλου Σταύρος Κωνσταντακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: