Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Μέτωπο συμβασιούχων στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ

Αρχίζει να διαμορφώνεται πλέον ένα μέτωπο όλων των συμβασιούχων στα διάφορα προγράμματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ με την ηθική συμπαράσταση του μόνιμου προσωπικού και σε πολλές περιπτώσεις και των διοικήσεων των ιδρυμάτων.
Οι συμβασιούχοι του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου προχώρησαν σε 24ωρη απεργία, συγκέντρωση την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου στην Τρίπολη, ενώ σήμερα συναντώνται με τον υφυπουργό Παιδείας κο Λυκουρέντζο.
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις και συνεντεύξεις τύπου προχωρούν και οι συμβασιούχοι των ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης το ερχόμενο διάστημα.
Ο Σύλλογος Συμβασιούχων ορισμένου και αορίστου χρόνου του Παντείου Πανεπιστημίου με ανακοίνωσή του μας ενημερώνει:
Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Συμβασιούχων του Παντείου, στη συνεδρίαση της Τρίτης 25 Νοεμβρίου 2008, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008 και 48ωρης απεργίας την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008 και την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008, γιατί δεκάδες εργαζόμενοι, οι οποίοι απασχολούνται μέχρι και πέντε χρόνια και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε καίριες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου, σήμερα ουσιαστικά είναι απολυμένοι.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Μόνιμο, σταθερό και με πλήρη δικαιώματα καθεστώς εργασίας.
Άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων του Πανεπιστημίου μας χωρίς όρους και προϋποθέσεις .

ΚΑΛΟΥΜΕ:
Το Σύλλογο Μονίμων Υπαλλήλων, το Σύλλογο μελών ΔΕΠ, καθώς και όλα τα άλλα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας να δείξουν ευαισθησία στο πρόβλημά μας και να συμμετάσχουν στις απεργιακές μας κινητοποιήσεις.
Ο Δεκέμβριος θέλουμε να γίνει ο πιο ζεστός μήνας του χρόνου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: