Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Συνέντευξη του Υπ. Παιδείας Ε. Στυλιανίδη μετά την 59η Σύνοδο των Πρυτάνεων

Διαβάστε στο παρακάτω link συνέντευξη του Υπ. Παιδείας κου Στυλιανίδη μετά το πέρας των εργασιών της 59ης Συνόδου Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων.

http://www.diorismos.gr/Dpages/vima/viewarticle.php?vid=633

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το παρακάτω κομμάτι αλλά αξίζει να την διαβάσει κανείς ολόκληρη…

«…Επίσης τους διαβεβαίωσα ότι έχει επιλυθεί το ζήτημα που ετέθη κατά την προηγούμενη Σύνοδο, για τη χρηματοδότηση και τη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας και της ανάπτυξης των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών.
Με έκτακτη παρέμβασή μας και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουν διασφαλιστεί τα απαιτούμενα κονδύλια. Ο προϋπολογισμός για την πρώτη τριετία ξεπερνάει τα 49 εκατομμύρια ευρώ και βεβαίως προβλέπεται το σημαντικότερο ποσό από αυτά να δαπανηθεί στον εμπλουτισμό των βιβλίων και των περιοδικών σε όλο το επόμενο διάστημα, γεγονός που θα διευκολύνει και την πανεπιστημιακή έρευνα, αλλά και τη διδασκαλία.
Παράλληλα, με παρέμβασή μας τακτοποιείται και το ζήτημα των 440 υπαλλήλων αυτών των βιβλιοθηκών, που ήταν αίτημα των ιδρυμάτων…»


Ενώ το ΥΠΕΠΘ άρχισε να δηλώνει παντού την επικείμενη λύση του ζητήματος, προβληματισμό προκαλεί και ο χρόνος που αυτή θα δοθεί (αν δοθεί): πληροφορίες αναφέρουν ότι η παραμονή των 380 συμβασιούχων στις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες θα απαιτήσει χρονικό κενό τουλάχιστον 3 μηνών μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προκήρυξης των συμβάσεων και η επιλογή των οχταμηνίτων συμβασιούχων. Να είναι άραγε τυχαία αυτή η διακοπή των τριών (στην καλύτερη των περιπτώσεων...) μηνών; Επίσης με τη διαδικασία αυτή, αν και όποτε γίνει, δεν διασφαλίζεται βέβαια η συνέχιση της εργασίας του προσωπικού που με την τεχνογνωσία χρόνων δουλεύει αυτή τη στιγμή στις βιβλιοθήκες. Διασφαλίζεται μόνο μία οχτάμηνη παράταση του προβλήματος, για να βρεθούμε αντιμέτωποι με ακριβώς το ίδιο πρόβλημα τον Αύγουστο του "εκλογικού" 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: