
- 389 απόφοιτους ΑΕΙ, ΤΕΙ ή ισότιμων τίτλων σπουδών ημεδαπής ή αλλοδαπής.
- 180 διπλωματούχους ΙΕΚ, απόφοιτους Λυκείου Γενικής Εκπαίδευσης, ΤΕΛ, ΕΠΛ, ΤΕΕ Β΄ Κύκλου ή ισοτίμων τίτλων σπουδών ημεδαπής η αλλοδαπής.
Είχαμε υποβάλει δύο ερωτήσεις:
1) Με ποια λογική τοποθετούνται για εργασιακή εμπειρία σε βιβλιοθήκες και αρχεία άλλες ειδικότητες και άλλης βαθμίδας εκπαίδευσης απόφοιτοι πλην βιβλιοθηκονόμων και αρχειονόμων, κατά παράβαση του προσοντολογίου;
2) Τι νόημα έχει η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε ανέργους, όταν οι θέσεις που προκηρύσσονται κάθε χρόνο για βιβλιοθηκονόμους είναι ελάχιστες και οι συμβασιούχοι των βιβλιοθηκών είναι εκατοντάδες;
Δυστυχώς η συνέχεια μας δικαίωσε: γέμισε η Εθνική Βιβλιοθήκη και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους από άσχετες ειδικότητες, όταν την ίδια στιγμή οι σχετικές αποκλείονται από τη επαρκή στελέχωσή των δύο κορυφαίων ιδρυμάτων. Τα ερωτήματά μας παραμένουν. Δυστυχώς αναπάντητα.
2 σχόλια:
Καλημέρα, γνωρίζετε πότε και πού θα γίνει το επόμενο συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών?
Ευχαριστώ!
Ό,τι νεώτερο ξέρω βγήκε στο "βιβλιοθηκάριο" (http://vivliothekarios.blogspot.com/2009/01/18.html)ως αποτέλεσμα ενημέρωσης από το Γιώργο Ζάχο. Θα κοιτάξουμε να δούμε αν υπάρχει κάτι νεώτερο.
Δημοσίευση σχολίου