Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Η Κυρά Φροσύνη και το Υπουργείο Παιδείας

Ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται αύριο το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών στα Γιάννενα. Θέμα του είναι “η αξιολόγηση των Βιβλιοθηκών ως στοιχείο ποιότητας των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων”. Οι ανακοινώσεις είναι ενδιαφέρουσες και η συμμετοχή μεγάλη. Η πρώτη μέρα υπήρξε ασυνήθιστα έντονη για τα δεδομένα του θεσμού. Η παρουσία και οι υποσχέσεις του Ειδικού Γραμματέα του ΥΠΕΠΘ Γ. Πανδρεμένου περί παράτασης των συμβάσεων των εργαζομένων στις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες για 8 μήνες και μετατροπής τους στη συνέχεια σε αορίστου χρόνου, πυροδότησαν ερωτήσεις, απορίες και προβληματισμό. Ο τρόπος που οι νέες συμβάσεις θα μετατραπούν σε αορίστου διαρκείας είναι ακόμη ασαφής

Σήμερα απεστάλη σε ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες το παρακάτω έγγραφο ως επείγον. Δεν γνωρίζουμε μέχρι στιγμής αν απεστάλη σε όλες, ενώ προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι οι βιβλιοθήκες καλούνται να απαντήσουν μέχρι αύριο, καθώς πολλοί από τους διευθυντές τους βρίσκονται στα Γιάννενα.


Σήμερα στους χώρους του Συνεδρίου θα διεξαχθεί η 2η Πανελλαδική Συνάντηση του Συλλόγου Συμβασιούχων Εργαζόμενων σε Βιβλιοθήκες. Στόχος είναι η καταγραφή της κατάστασης και ο συντονισμός των δράσεων.

Όπως και να είναι, αν το Υπουργείο δεν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης την 1/1/2009 ή 31/8/2009 380 εργαζόμενοι στις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες θα είναι άνεργοι. Από αυτούς 14 συνάδελφοι συμμετέχουν με ανακοινώσεις τους στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών στα Γιάννενα….

Δεν υπάρχουν σχόλια: