Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009

28η ερώτηση για τους συμβασιούχους των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών

Κατατέθηκε στις 19/6/2009 η 28η ερώτηση (27 στη Βουλή και 1 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή) βουλευτή για το θέμα των συμβασιούχων και της χρηματοδότησης των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Λεβέντη.


380 εργαζόμενοι στις Πανεπιστημιακές Βιβλιοθήκες θα βιώσουν την ανεργία.
ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
___________


Αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας είναι από χθες οι 380 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στις Πανεπιστημιακές Βιβλιοθήκες, οι οποίοι αν και για σειρά ετών προσέφεραν πολύτιμο επιστημονικό έργο, απολύθηκαν στις 31 Μαΐου, αφού τότε έληξε η δράση του ΕΠΕΑΕΚ, το οποίο χρηματοδοτούνταν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η αναλγησία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ τονίζουν με καταγγελίες τους οι εργαζόμενοι είναι προκλητική, αφού δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την ένταξη της συγκεκριμένης χρηματοδότησης στον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά ούτε και στο ΕΣΠΑ, η δράση του οποίου μόλις ξεκίνησε. Αποτέλεσμα αυτού του νέου ήθους διακυβέρνησης δηλώνουν, ότι τόσο οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες, όπως και οι εργαζόμενοι που τις στελέχωσαν να βρίσκονται πια στον «αέρα!».

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει για τη:
Ένταξη της χρηματοδότησης των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών στον κρατικό προϋπολογισμό και την ταυτόχρονη ρύθμιση των χρόνιων θεσμικών προβλημάτων (οργανισμοί, προσωπικό).
Μετατροπή των Συμβάσεων όλων των εργαζομένων στις Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες, των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει στις 31 Μαΐου 2009, σε Αορίστου Χρόνου;
Έμπρακτη αναγνώριση του σημαντικού ρόλου των βιβλιοθηκών, τόσο στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής και ερευνητικής διαδικασίας, όσο και στο ρόλο τους στην ελληνική κοινωνία, ως θεματοφύλακες της γνώσης και του πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: