Η δεύτερη ερώτηση (χρονολογικά) που κατατέθηκε στις 3/4/2008 ήταν εκείνη του κ. Αδρουλάκη Δημήτρη, βουλευτή ΠΑΣΟΚ την οποία μπορείτε να δείτε στο παρακάτω link.
http://www.mimisandroulakis.gr/pages/koinovoulio/2008/03-04-2008.htm
Στις 11/04/2008 κατατίθεται ερώτηση από τον κ. Καστανίδη Χάρη, βουλευτή ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης.
http://www.kastanidisharis.gr/index.php?action=content&id=321&date=2008-04
Ακολουθεί, στις 6/5/2008, η ερώτηση του κ. Σαχινίδη Φίλιππου, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Λάρισας.
http://www.pasok.gr/portal/gr/koin-omada/5000035/60543/3/1/showdoc.html
Την ίδια μέρα καταθέτει επίκαιρη ερώτηση και ο κ. Πάγκαλος Θεόδωρος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Περιφέρειας Αττικής
http://www.pasok.gr/portal/gr/koin-omada/5000038/60405/3/1/showdoc.html
Μία μέρα μετά καταθέτει ερώτηση ο κ. Αϊβαλιώτης Κώστας, βουλευτής ΛΑΟΣ της Β’ Αθηνών.
Ερώτηση
Προς
Τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θέμα : «Εξειδικευμένο προσωπικό των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών»
Η χρηματοδότηση των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών δεν περιλαμβάνεται στην Αναπτυξιακή Στρατηγική για την περίοδο 2007-2013 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και δια βίου Μάθηση» του ΥΠΕΠΘ, παρά το ότι οι βιβλιοθήκες με την ένταξή τους στα ΕΠΕΑΕΚ τη δεκαετία 1996-2006 κατάφεραν και στελεχώθηκαν με εξειδικευμένο προσωπικό για να προσφέρουν ηλεκτρονικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Αντ’ αυτού τώρα είναι υποχρεωμένες να προχωρήσουν σε μείωση του ωραρίου λειτουργίας, σε μείωση εξειδικευμένου προσωπικού κλπ.
Κατόπιν τούτου
Ερωτάσθε
1. Στην Ακαδημία Αθηνών πόσες θέσεις βιβλιοθηκονόμων/αρχειονόμων προβλέπονται βάσει του Κανονισμού, πόσοι υπηρετούν αυτή τη στιγμή και πόσες κενές θέσεις υπάρχουν ;
2. Από αυτούς που εργάζονται ως «βιβλιοθηκονόμοι/αρχειονόμοι» πόσοι έχουν πτυχίο αντίστοιχης ειδικότητας ΠΕ ή ΤΕ και με τι σχέση εργασίας υπηρετούν (μόνιμοι, ΙΔΑΧ, ορισμένου χρόνου κλπ) ;
Αθήνα, 7.5.2008
Ο ερωτών Βουλευτής
Κ. Αϊβαλιώτης
Στις 16 του ίδιου μήνα κατατίθεται ερώτηση από τους βουλευτές του ΚΚΕ Εύα Μελά, Κώστα Αλυσανδράκη, Γιάννη Ζιώγα, Κώστα Κοζάκο, Λιάνα Κανέλλη και Γιάννη Πρωτούλη.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θέμα: Χρηματοδότηση Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών
Την υποκρισία της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας που κατά τα άλλα κόπτονται για την '"ποιότητα της εκπαίδευσης»- αναδεικνύει το πρόβλημα της χρηματοδότησης των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών. Αυτό το φαινόμενο είναι αποτέλεσμα της πάγιας τακτικής των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να εντάσσουν εκπαιδευτικές λειτουργίες στα πλαίσια των κοινοτικών πλαισίων στήριξης προκειμένου να προωθούνται με μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα οι αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση. Δε λαμβάνεται υπόψη όμως το γεγονός ότι μόλις λήξει η χρηματοδότηση, αρκετό προγράμματα βρίσκονται στον αέρα.
Ήδη η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης, η Ολομέλεια της Διοικούσας Επιτροπής του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών καθώς και η Σύνοδος των Πρυτάνεων και των Προέδρων των ΤΕΙ, κρούουν το κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών. Ανάμεσα στα άλλα, τονίζουν ότι ?ο πρόβλημα της χρηματοδότησης συνεπάγεται την αδυναμία των βιβλιοθηκών να στηρίξουν το πολύπλευρο έργο που παράγεται στα ακαδημαϊκά ιδρύματα.
Είναι φανερό ότι η λύση σε αυτή την κατάσταση μπορεί να προκύψει μόνο με την αύξηση του ποσοστού που δίνεται για την παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού και την ένταξη όλων των ευρωπαϊκών κονδυλίων που προορίζονται για την εκπαίδευση και την έρευνα στον κρατικό προϋπολογισμό και διάθεση τους ισότιμα μέσα από αυτόν,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να δημιουργηθούν σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ σύγχρονες και πλήρως εξοπλισμένες βιβλιοθήκες οι οποίες θα χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό;
Οι βουλευτές
Εύα Μελά
Κώστας Αλυσανδράκης
Γιάννης Ζιώγας
Κώστας Κοζάκος
Λιανά Κανέλλη
Γιάννης Πρωτούλης
Στις 22/5/2008 κατάθέτει ερώτηση ο κ. Σκουλάς Γιάννης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ στο Ν. Ηρακλείου.
http://www.pasok.gr/portal/gr/koin-omada/5000035/61478/3/1/showdoc.html
Στις 29/05/2008 καταθέτει ερώτηση ο κ. Χρήστο Χάϊδος βουλευτή ΠΑΣΟΚ του Ν. Τρικάλων.
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: 1) Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη
2) Οικονομίας & Οικονομικών κ. Γεώργιο Αλογοσκούφη
3) Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο
ΘΕΜΑ: «Η αναγκαιότητα της συνέχισης της χρηματοδότησης των Ακαδημαϊκών
Βιβλιοθηκών μέσω του ΕΣΠΑ 2009-2013.»
Με την ένταξή τους στα ΕΠΕΑΕΚ τη δεκαετία 1996-2006 οι Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες υλοποίησαν σημαντικές δράσεις σε εθνικό επίπεδο, όπως ο συλλογικός κατάλογος των ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, η πρόσβαση σε 13.500 ηλεκτρονικά επιστημονικά περιοδικά για το σύνολο των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας, η Μονάδα Ολικής Ποιότητας και το «Ζέφυρο», την πύλη πρόσβασης για τον εντοπισμό υλικού στους καταλόγους των βιβλιοθηκών. Επίσης σε επίπεδο ιδρύματος στελεχώθηκαν με εξειδικευμένο προσωπικό, εμπλούτισαν κα ανέπτυξαν τις συλλογές τους, ενώ παράλληλα οργάνωσαν και προσφέρουν ηλεκτρονικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για τη στήριξη της εκπαίδευσης τοπικά και από απόσταση.
Όμως η βιωσιμότητα και η απρόσκοπτη εξέλιξη του έργου τους κινδυνεύει από την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου για τη διακοπή της χρηματοδότησης των βιβλιοθηκών την περίοδο 2009-2013, οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στην Αναπτυξιακή Στρατηγική για αυτήν την περίοδο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και δια Βίου Μάθηση» του ΥΠΕΠΘ, ούτε στην «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΥΠΟΙΟ.
Έτσι η Κυβέρνηση αφήνει στην «κακή» τους τύχη όλα αυτά τα έργα που αναπτύχθηκαν, στηρίχθηκαν και λειτούργησαν τα τελευταία δέκα χρόνια και διαμόρφωσαν ένα ερευνητικό και υποστηρικτικό πλαίσιο στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση.
Ταυτόχρονα μια τρίτη γενιά συμβασιούχων, κλήθηκε τα τελευταία χρόνια να υποστηρίξει με την κατάρτιση και την εργασία της πλήθος εφαρμογών, που άνοιξαν ένα μεγάλο παράθυρο στον εκσυγχρονισμό των βιβλιοθηκών και την είσοδό τους στη νέα εποχή της διαχείρισης της πληροφορίας. Με δεδομένη δε τη στελεχιακή ένδεια των Βιβλιοθηκών κλήθηκαν παράλληλα να καλύψουν τις πάγιες ανάγκες τους.
Επειδή αποτελεί θεμελιώδη αρχή της πολιτείας η επένδυση στη γνώση και την παιδεία.
Επειδή η ανωτέρω απόφαση της Κυβέρνησης για τις Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες προκαλεί έντονες ανησυχίες τόσο για το μέλλον της εργασιακής κατάστασης των συμβασιούχων σε αυτές, όσο και για την τύχη των Βιβλιοθηκών και της υποστήριξης των υπηρεσιών που προσφέρουν.
Επειδή η διακοπή της χρηματοδότησης των εν λόγω Βιβλιοθηκών θα οδηγήσει στην αδυναμία τους να στηρίξουν το πολύπλευρο έργο που παράγεται στα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα και ιδιαίτερα τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών, τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τη δια βίου μάθηση και την έρευνα, στη δυσκολία των Ιδρυμάτων να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αξιολόγησης, στην αδυναμία ίδρυσης των ιδρυματικών καταθετηρίων και στη μείωση του ωραρίου λειτουργίας των Βιβλιοθηκών,
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ :
1. Προτίθεται το Υπουργείο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να άρει την ανωτέρω απόφαση διακοπής της χρηματοδότησης των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών και να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη, ενίσχυση και συνέχεια των λειτουργιών τους, αλλά και στον εμπλουτισμό τους με νέες καινοτόμες δράσεις, μέσα από την ένταξή τους στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2009-2013;
2. Προτίθεται η Κυβέρνηση να εξασφαλίσει και με ποιο τρόπο τη συνεχή και μόνιμη εργασία για όλους τους συμβασιούχους υπαλλήλους στα έργα των Βιβλιοθηκών;
Ημερομηνία
29-05-2008
Την ίδια μέρα λαμβάνουμε ένα δελτίο τύπου από το πολιτικό γραφείο του κου Σκουλάκη Μανώλη, βουλευτή Χανίων του ΠΑΣΟΚ το οποίο αναφερόταν στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο εν λόγω βουλευτής. Συγκεκριμένα αναφέρονταν τα παρακάτω:
Μ. Σκουλάκης: Παρέμβαση στη Βουλή για αποκλεισμό Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών από ΕΣΠΑ 2009-2013.
Ερώτηση για τον αποκλεισμό των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών από την χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και δια Βίου Μάθηση» του Υπ. Παιδείας και «Ψηφιακή Σύγκλιση» του Υπ. Οικονομίας για την προγραμματική περίοδο 2009-2013, κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Σκουλάκης.
Όπως τονίζει στην ερώτησή του ο κος Σκουλάκης «η μη συνέχιση της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ αναμένεται να έχει δυσμενείς συνέπειες για τη λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αφού:
- Οι βιβλιοθήκες θα αδυνατούν να στηρίξουν το πολύπλευρο έργο που παράγεται στα ακαδημαϊκά ιδρύματα και ιδιαίτερα τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών, τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, τη δια βίου μάθηση και την έρευνα.
- Θα υπάρχει δυσκολία των ιδρυμάτων να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αξιολόγησης.
- Θα υπάρχει αδυναμία ίδρυσης των ιδρυματικών καταθετηρίων ( institutional repositories, προαπαιτούμενο για την χρηματοδότηση από το European Research Council) και
- Θα μειωθεί το ωράριο λειτουργίας των βιβλιοθηκών.
Καταλήγοντας ο κ. Σκουλάκης επισημαίνει πως «η επένδυση στη γνώση πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της Πολιτείας και βασική της υποχρέωση» συμπληρώνοντας πως «η περαιτέρω ενίσχυση των βιβλιοθηκών κρίνεται απαραίτητη για να μην καταργηθούν και απαξιωθούν οι υπηρεσίες που έχουν αναπτυχθεί ώστε να συνεχίσουν να στηρίζουν το διδακτικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο» και καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς Παιδείας και Οικονομίας να συμπεριλάβουν τη χρηματοδότηση των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών στην Αναπτυξιακή Στρατηγική για την περίοδο 2007-2013 του Επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και δια Βίου Μάθηση» του ΥΠΕΠΘ και στην «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΥΠ.ΟΙ.Ο.
Στις 12/06/2008 καταθέτει ερώτηση η κα. Μερενίτη Σούλα, βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Ν. Τρικάλων.
http://www.pasok.gr/portal/gr/koin-omada/5000035/62970/3/1/showdoc.html
Ακολουθεί, στις 13/06/2008, ερώτηση του κ. Μαγκριώτη Γιάννη, βουλευτή ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης.
http://www.pasok.gr/portal/gr/5000585/62795/print/131/1/showdoc.html
Στις 25/06/2008 κατατίθεται ερώτηση του κ. Κουτμερίδη Στάθη, βουλευτή ΠΑΣΟΚ του Ν. Σερρών η οποία είναι διαθέσιμη στο παρακάτω link
http://www.koutmeridis.gr/content/view/768/
Στις 14/07/2008 κατατίθεται ερώτηση από τον κ. Κεγκέρογλου Βασίλη, βουλευτή ΠΑΣΟΚ του Ν. Ηρακλείου:
http://www.diorismos.gr/Dpages/vima/articles/viewarticle.php?vid=528
Επιπλέον, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κοροβέσης και Δραγασάκης, αφού έλαβαν την πρώτη απάντηση από τα Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών (οι οποίες έχουν αναρτηθεί παρακάτω) καταθέτουν και δεύτερη ερώτηση στη Βουλή μαζί με τον βουλευτή Τάσο Κουράκη στις 2/06/2008.
Η ερώτηση έχει ως εξής:
2 Ιουν 2008
Οι ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες κινδυνεύουν: συνέχεια μέχρι να πετύχουμε κάτι καλύτερο για το μέλλον βιβλιοθηκών και βιβλιοθηκονόμων
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κκ. υπουργούς
- Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
- Οικονομίας και Οικονομικών
Θέμα: Χρηματοδότηση ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών
Είναι γνωστό ότι λόγω της συστηματικής υποχρηματοδότησής τους τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ εμφανίζουν σημαντικές ελλείψεις στον τομέα των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών, γεγονός που αντικατοπτρίζει τη γενικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης για την απαξίωσή τους. Παρ’ όλα αυτά τα ανώτατα ιδρύματα έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια αρκετά θετικά βήματα σ’ αυτό τον τομέα αξιοποιώντας ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις των ΚΠΣ.
Σύμφωνα, όμως, με απαντήσεις του ΥΠΕΠΘ σε προηγούμενες ερωτήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι δαπάνες για τα πάγια και λειτουργικά έξοδα των βιβλιοθηκών δεν είναι επιλέξιμες για συγχρηματοδότηση στο πλαίσιο του νέου κοινοτικού πλαισίου, ΕΣΠΑ.
Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι πλέον το βάρος για τη χρηματοδότησή τους θα πρέπει να μεταφερθεί στον κρατικό προϋπολογισμό και να υπάρξει αντίστοιχη ενίσχυση του τακτικού προϋπολογισμού των ΑΕΙ και των ΤΕΙ. Μέχρι σήμερα όμως δεν διαφαίνεται τέτοια πρόθεση (όπως προκύπτει και από τις προαναφερθείσες απαντήσεις του ΥΠΕΠΘ), γεγονός που δημιουργεί φόβους για συρρίκνωση των λειτουργιών και των υπηρεσιών που παρέχουν οι βιβλιοθήκες.
Πιο συγκεκριμένα, η υποχρηματοδότηση των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών θα οδηγήσει σε:
• αδυναμία των βιβλιοθηκών να στηρίξουν το πολύπλευρο έργο που παράγεται στα ακαδημαϊκά ιδρύματα και ιδιαίτερα στα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών, στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, στην έρευνα κ.λπ.
• αδυναμία των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και των ερευνητών εκτός ΑΕΙ να έχουν πρόσβαση στα 13.500 ηλεκτρονικά επιστημονικά περιοδικά στα οποία είναι συνδρομητές τα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ.
• αδυναμία των βιβλιοθηκών να εμπλουτίζουν το υλικό τους με τον απαιτούμενο ρυθμό
• μείωση του ωραρίου λειτουργίας των βιβλιοθηκών
• απόλυση στο τέλος του 2008 500 βιβλιοθηκονόμων, που απασχολούνται με σύμβαση έργου και μισθοδοτούνται από τα ΚΠΣ, παρόλο που προφανώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες
Επειδή οι ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες αποτελούν εθνικό πλούτο και οργανικό στοιχείο της εκπαιδευτικής και ερευνητικής διαδικασίας
Επειδή οι ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες χρειάζονται αναβάθμιση της λειτουργίας και των υποδομών τους και γενναία προς τούτο χρηματοδότηση
Ερωτώνται οι κκ. υπουργοί
1. Εφόσον οι δαπάνες για την κάλυψη των πάγιων και λειτουργικών εξόδων των βιβλιοθηκών κρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως μη επιλέξιμες για συγχρηματοδότηση, γιατί δεν έχει υπάρξει έγκαιρη δέσμευση και πρόβλεψη για επαρκή χρηματοδότησή τους από το ελληνικό κράτος;
2. Με ποιο τρόπο θα εξασφαλιστεί η συνέχιση του σημαντικού έργου των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών αλλά και η περαιτέρω ενίσχυσή τους:
3. Με ποιο τρόπο και με ποια μορφή (σχέση εργασίας) θα εξασφαλιστεί η συνέχιση της απασχόλησης των εργαζομένων στις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες;
Οι ερωτώντες βουλευτές
Τάσος Κουράκης
Γιάννης Δραγασάκης
Περικλής Κοροβέσης
Πέρα από τις ερωτήσεις, επερωτήσεις ή επίκαιρες ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, έχει κατατεθεί ερώτηση και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ κο Παπαδημούλη Δημήτρη στις 02/07/2008. Το κείμενο της ερώτησης παρατίθεται παρακάτω:
Δημήτρης Παπαδημούλης
Θέμα: Χρηματοδότηση ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τον σύνδεσμο των ελληνικών ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών, καθώς και με απάντηση του αρμόδιου Υπουργού Παιδείας στο ελληνικό Kοινοβούλιο, η χρηματοδότηση των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών δεν περιλαμβάνεται στην Αναπτυξιακή Στρατηγική για την περίοδο 2007-2013 του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΠ) «Εκπαίδευση και δια Βίου Μάθηση» και του ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση». Θα επιθυμούσα η Επιτροπή να με ενημερώσει:
Έχει προταθεί από τις ελληνικές αρχές η χρηματοδότηση των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς) 2007 – 2013; Είναι η συγκεκριμένη δαπάνη επιλέξιμη; Σε ποια επιχειρησιακά προγράμματα μπορεί να ενταχθεί
Αναφορικά τώρα με τις απαντήσεις που έχουν δοθεί από τα αρμόδια υπουργεία στους βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, δυστυχώς δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες. Πέραν των απαντήσεων στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δραγασάκη και Κοροβέση, η οποία έχει δημοσιευθεί παρακάτω, έχουμε λάβει ακόμα απάντηση από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κο Χρήστο Χάϊδο Καθώς και απάντηση του Υπουργού Παιδείας στην δευτερη ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δραγασάκη, Κοροβέση και Κουράκη.
Τις απαντήσεις αυτές μπορείτε να τις διαβάσετε παρακάτω:
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΪΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ
ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Α Π Α Ν Τ Η Σ Η
- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Σχετικά με την Ερώτηση με αριθμό πρωτ. 13181/29.5.2008 που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής κ. Χρήστος Χάιδος με θέμα: «Η αναγκαιότητα της συνέχισης της χρηματοδότησης των Ακαδημαϊκών – Βιβλιοθηκών μέσω του ΕΣΠΑ 2009-2013», σας πληροφορούμε, ότι αρμόδιο να απαντήσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Ημερομηνία 11-06-2008 Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
Αριθ. Πρ. ΤΚΕ/Φ2/15816
Χρήστος Ζώης
- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: Απάντηση στην Ερώτηση του Βουλευτή κου Χρήστου Χάιδου
ΣΧΕΤ.: Ερώτηση με αριθ. πρωτ. 13181/29-5-2008
Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού και ειδικότερα του σημείου 1 της ερώτησής σας και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του ΥΠ.ΟΙ.Ο., η οποία έχει μεταξύ των άλλων την ευθύνη της οργάνωσης και του συντονισμού της διαδικασίας σχεδιασμού και κατάρτισης του αναπτυξιακού προγραμματισμού για την περίοδο 2007-2013, σας γνωστοποιούμε συνοπτικά τα ακόλουθα:
Η εθνική στρατηγική για την εκπαίδευση και τη επαγγελματική κατάρτιση διαμορφώθηκε κατόπιν διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους κοινωνικούς εταίρους και τους αρμόδιους φορείς χάραξης τομεακής και περιφερειακής πολιτικής, και αποτυπώθηκε στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου, δυναμικού, ανταγωνιστικού και αποδοτικού συστήματος εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης και θέτει ως στόχο της την «αύξηση της ποσότητας, της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας των επενδύσεων στο ανθρώπινο κεφάλαιο προκειμένου να αναβαθμιστεί το ελληνικό σύστημα εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης» αναδεικνύοντας την εκπαίδευση σε κρίσιμο αναπτυξιακό παράγοντα.
Η εν λόγω στρατηγική βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία τόσο με το στρατηγικό στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και με τη νέα προσέγγιση προγραμματισμού των διαρθρωτικών ταμείων που απαιτεί προσανατολισμό στη στοχοθεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Πολιτική της Συνοχής και τη Στρατηγική της Λισσαβόνας.
Στη βάση αυτή αναπτύχθηκε ο στρατηγικός σχεδιασμός για την προγραμματική περίοδο 2007-2013 που θεμελιώνεται στο τετράπτυχο «Ανάπτυξη-Ανταγωνιστικότητα-Εκπαίδευση-Απασχόληση» και θα χρηματοδοτηθεί, μετά από διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από τρεις πυλώνες χρηματοδότησης:
i) Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), το οποίο θα συγχρηματοδοτήσει το τομεακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης δίνοντας έμφαση
o στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων στο εκπαιδευτικό σύστημα
o στην ενίσχυση της διαβίου μάθησης
o στην αντιμετώπιση της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου και
o στη βελτίωση της ποιότητας και της ελκυστικότητας της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης
ii) Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), το οποίο θα συγχρηματοδοτήσει τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα υποδομές και εξοπλισμό σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, της αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης & της δια βίου μάθησης.
iii) Αμιγώς εθνικούς πόρους μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τον τακτικό Προϋπολογισμό.
Στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κρίθηκαν ως επιλέξιμες, δαπάνες για τη συγχρηματοδότηση δράσεων καινοτομικού χαρακτήρα.
Ειδικότερα, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και στο πλαίσιο των Αξόνων Προτεραιότητας 1,2 και 3 «Αναβάθμιση της ποιότητας της Εκπαίδευσης και προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης» προβλέπεται χρηματοδότηση καινοτόμων δράσεων, ιδίως ηλεκτρονικών εφαρμογών ενίσχυσης του θεσμού των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών. Παράλληλα μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ψηφιακή Σύγκλιση» θα υποστηριχθούν εξειδικευμένες εφαρμογές για την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογικών δράσεων που έχουν εφαρμογή στην εκπαιδευτική διαδικασία καθώς και στην ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών για παρεμβάσεις στην παιδεία. Επίσης μέσω των ΠΕΠ προβλέπονται οι χρηματοδοτήσεις εξοπλισμών στην ανώτατη εκπαίδευση.
Στην παρούσα φάση εκπονείται η εξειδίκευση των συγχρηματοδοτούμενων Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (Ε.Π.) από τις αρμόδιες υπηρεσίες η οποία και θα προσδιορίσει τις συγκεκριμένες κατηγορίες δράσεων που θα υλοποιηθούν.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σύνολο των σημείων της ερώτησης αρμόδια είναι να απαντήσουν τα συνερωτώμενα Υπουργεία, Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων και Εσωτερικών.
Ημερομηνία 17-06-2008
Αριθ. Πρ.: 24641/ΕΥΣΣΑΑΠ 1429
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
· ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΘΕΜΑ: «Απάντηση στην Ερώτηση με αριθμό 13181/29-5-08.»
Απαντώντας στην Ερώτηση με αριθ. 13181/29-5-2008, την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Χρήστος Χάιδος αναφορικά με τις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες και στο μέρος των αρμοδιοτήτων μας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Οι ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες χρηματοδοτήθηκαν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση» 2000-2006. Κύριες δράσεις που χρηματοδοτήθηκαν είναι:
· Η πλήρης λειτουργία του συλλογικού καταλόγου των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών με την οργάνωση της διοικητικής, τεχνικής και επιστημονικής υποδομής.
· Η ανάπτυξη και υλοποίηση αυτόματου συστήματος διαδανεισμού.
· Η υποστήριξη σύναψης συμφωνιών για συνδρομές σε ηλεκτρονικές πηγές και ηλεκτρονικά περιοδικά.
· Η ψηφιοποίηση λειτουργιών της μονάδας ολικής ποιότητας των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών.
· Η υποστήριξη της λειτουργίας του ψηφιακού συστήματος καταχώρισης γκρίζας βιβλιογραφίας «ΑΡΤΕΜΙΣ».
· Η δημιουργία κεντρικού συστήματος αναζήτησης πληροφοριών.
· Η επιμόρφωση του προσωπικού των βιβλιοθηκών.
· Η δημιουργία μονάδας Copyright Clearance
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» της προγραμματικής περιόδου 2007-2013 θεωρεί μη επιλέξιμες τις δαπάνες για τα πάγια και λειτουργικά έξοδα των δράσεων και υποστηρίζει τη χρηματοδότηση πράξεων ιδίως καινοτομικού χαρακτήρα. Συνεπώς μέσω του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» είναι δυνατό να χρηματοδοτηθούν καινοτόμες εφαρμογές των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών.
Παράλληλα, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» θα υποστηριχθούν εξειδικευμένες εφαρμογές για την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογικών δράσεων που έχουν εφαρμογή στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και στην ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών για παρεμβάσεις στην παιδεία. Επίσης, μέσω των ΠΕΠ προβλέπονται οι χρηματοδοτήσεις εξοπλισμών στην ανώτατη εκπαίδευση στις οποίες ενδεχομένως θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν οι ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες.
Σχετικά με τη χρηματοδότηση των Κεντρικών Βιβλιοθηκών των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΥΔ ΕΠΕΑΕΚ, για τη χρονική περίοδο 2000-2008 οι Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες έχουν ενισχυθεί μέσω της κατηγορίας πράξεων 2.1.3.δ «Ενίσχυση και Εμπλουτισμός Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών» του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ με προϋπολογισμούς οι οποίοι καταγράφονται στον επισυναπτόμενο πίνακα στο σύνολό τους και σε ετήσια βάση.
Η χρηματοδότηση των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών από το 2009 και μετά θα γίνεται από τον τακτικό Προϋπολογισμό και για το λόγο αυτό θα περιλαμβάνεται στις προτάσεις του ΥΠΕΠΘ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την κατάρτιση του Τακτικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2009.
Τέλος, αναφορικά με τη λειτουργία των Βιβλιοθηκών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ειδικότερα με το θέμα των συμβασιούχων, σας γνωρίζουμε ότι η πρόσληψη υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διενεργείται σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 1 και 2 του άρθρου 21 του Ν.2190/1994 (ΦΕΚ28/τ.Α΄/3-3-94) όπως ισχύουν, σύμφωνα με τις οποίες παράταση ή σύναψη νέας σύμβασης κατά το αυτό ημερολογιακό έτος ή μετατροπή σε σύμβαση αορίστου χρόνου είναι άκυρες. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου εν γένει ανήκει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών.
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ
Τελ. Δικαιούχος | ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ | ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗ |
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ | 3.428.021,00 | 428.502,63 |
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ | 3.264.620,00 | 408.077,60 |
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΕΞΑΡΤ. ΥΠΗΡΕΣ.-ΥΠΕΠΘ | 1.975.702,00 | 246.962,75 |
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ | 3.159.591,00 | 394.948,88 |
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ | 1.964.991,00 | 245.623,88 |
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ | 3.396.520,00 | 424.577,50 |
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ | 1.760.957,00 | 220.119,53 |
ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ | 1.881.725,52 | 235.215,69 |
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ | 1.951.217,00 | 243.902,13 |
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ | 4.729.329,00 | 591,186,13 |
ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ | 6.398.420,00 | 799.802,50 |
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (Ε.Μ.Π.)ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΔΡΑΣΗ | 50.967.605,00 | 7.620.950,63 |
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ | 2.445.196,00 | 305.649,50 |
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ | 2.795.213,00 | 349.401,63 |
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ | 2.926.637,00 | 365.829,63 |
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ | 1.583.550,00 | 197.943,75 |
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ | 1.544.560,00 | 193.070,00 |
ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ) | 7.068.628,00 | 883.578,50 |
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ | 2.881.537,00 | 360.192,13 |
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ | 2.719.495,00 | 338.937,00 |
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (Ε.Μ.Π.) | 4.092.341,51 | 611.542,08 |
ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ | 1.000.258,00 | 125.033,60 |
ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ | 1.074.147,00 | 134.268,38 |
ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ | 1.192.382,00 | 149.047,75 |
ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ | 1.519.017,00 | 189,877,13 |
ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ | 3.354.981,00 | 419.372,66 |
ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ | 1.351.774,00 | 168.971,75 |
Α.Σ.Π.Α.Ι.Τ.Ε. | 627.607,00 | 76.450.88 |
ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ | 1.753.400,00 | 219.175,00 |
ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ | 1.606.291,00 | 200.786,38 |
ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ | 1.499.638,00 | 187,464,75 |
ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ | 803.459,00 | 100.432,38 |
ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ | 2.245.071,00 | 280,633,86 |
ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ | 953.412,72 | 120.426,59 |
ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΩΣ | 1.716.224,00 | 214.528,00 |
ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ | 992.349,00 | 124.043,63 |
ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ | 1.307.857,00 | 163.482,13 |
145.943.835,70 | 18.242.979,46 |
Ημερομηνία 1-07-2008 Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Αριθ. Πρ.: 71410/ΙΗ
ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ
Απάντηση στην δεύτερη ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
ΘΕΜΑ: «Απάντηση στην ερώτηση με αριθμό 13296/30-5-08» (Αναφέρεται στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δραγασάκη, Κοροβέση και Κουράκη).
Απαντώντας στην Ερώτηση με αριθμό 13296/30-5-08, την οποία κατέθεσαν οι ανωτέρω Βουλευτές σχετικά με τις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Οι ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες χρηματοδοτήθηκαν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα
«Εκπαίδευση και Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση» 2000-2006. Κύριες δράσεις που χρηματοδοτήθηκαν είναι:
- Η πλήρης λειτουργία του συλλογικού καταλόγου των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών με την οργάνωση της διοικητικής, τεχνικής και επιστημονικής υποδομής.
- Η ανάπτυξη και υλοποίηση αυτόματου συστήματος διαδανεισμού
- Η υποστήριξη σύναψης συμφωνιών για συνδρομές σε ηλεκτρονικές πηγές και
ηλεκτρονικά περιοδικά : - Η ψηφιοποίηση λειτουργιών της μονάδας ολικής ποιότητας των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών
- Η υποστήριξη της λειτουργίας του ψηφιακού συστήματος καταχώρισης γκρίζας βιβλιογραφίας «ΑΡΤΕΜΙΣ»
- Η δημιουργία κεντρικού συστήματος αναζήτησης πληροφοριών
- Η επιμόρφωση του προσωπικού των βιβλιοθηκών
- Η δημιουργία μονάδας Copyright Clearance
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» της προγραμματικής περιόδου 2007-2013 θεωρεί μη επιλέξιμες τις δαπάνες για τα πάγια και λειτουργικά έξοδα των δράσεων και υποστηρίζει τη χρηματοδότηση πράξεων ιδίως καινοτομικού χαρακτήρα. Συνεπώς, μέσω του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» είναι δυνατό να χρηματοδοτηθούν καινοτόμες εφαρμογές των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών.
Παράλληλα, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» θα υποστηριχθούν εξειδικευμένες εφαρμογές για την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογικών δράσεων που έχουν εφαρμογή στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και στην ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών για παρεμβάσεις στην παιδεία. Επίσης, μέσω των ΠΕΠ προβλέπονται οι χρηματοδοτήσεις εξοπλισμών στην ανώτατη εκπαίδευση στις οποίες ενδεχομένως θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν οι ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες.
Σχετικά με την χρηματοδότηση των Κεντρικών Βιβλιοθηκών των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας, σύμφωνα με τα-στοιχεία της ΕΥΔ ΕΠΕΑΕΚ, για την χρονική περίοδο 2000-2008 οι Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες έχουν ενισχυθεί μέσω της κατηγορίας πράξεων 2.1.3.δ
«Ενίσχυση και Εμπλουτισμός Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών» του ΕΠΕΑΕΚ II με προϋπολογισμούς οι οποίοι καταγράφονται στον επισυναπτόμενο πίνακα στο σύνολο τους και σε ετήσια βάση.
Η χρηματοδότηση των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών από το 2009 και μετά θα γίνεται από τον Τακτικό Προϋπολογισμό και για τον λόγο αυτό θα περιλαμβάνεται στις προτάσεις του ΥΠΕΠΘ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την κατάρτιση του Τακτικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2009.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ
Στην ουσία, το παραπάνω κείμενο είναι το ίδιο κείμενο με εκείνο της απάντησης του Υπουργού στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Χαϊδο.
Αυτές ήταν οι ερωτήσεις βουλευτών και ευρωβουλευτών που έχουν γίνει και έχουν πέσει στην αντίληψη μας καθώς και οι απαντήσεις για τις οποίες έχουμε ενημερωθεί.
Συνεχίζουμε να είμαστε σε επαφή με τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές σε μία προσπάθεια να τους παρακινήσουμε να συνεχίσουν τον κοινοβουλευτικό έλεγχο για το θέμα των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών.
Επιπλέον, συνεχίζουμε την αναζήτηση και άλλων απαντήσεων που έχουν ίσως δοθεί ήδη και τις οποίες δεν έχουμε λάβει.
Σε κάθε περίπτωση για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρχει ενημέρωση μέσω του blog μας.
Τέλος, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, και για να μην θεωρηθεί ότι έχει δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα σε κάποιες ερωτήσεις βουλευτών και σε κάποιες άλλες όχι, δημοσιεύσαμε ολόκληρο το κείμενο μόνο για τις ερωτήσεις εκείνες που δεν υπήρχε ήδη κάποια δημοσίευση στο Internet. Για τις υπόλοιπες δίδεται το σχετικό link. Ο μόνος λόγος για τον οποίο έγινε αυτό ήταν για να μην είναι πολύ μεγάλο και κουραστικό το κείμενο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου