Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Οι δήμοι πιέζουν για οριστική λύση στο θέμα των παιδικών βιβλιοθηκών


Σε δελτίο τύπου της ΤΕΔΚ Νομού Κυκλάδων αναφέρεται ότι ο πρόεδρός της κ. Γιάννης Δεκαβάλλας με επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών, Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, καθώς και Πολιτισμού, ζητάει την εξεύρεση οριστικής και μόνιμης λύσης, η οποία θα εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία και τη βιωσιμότητα των παιδικών βιβλιοθηκών. Στο δελτίο αναφέρεται ότι:

"Ένα χρονίζον, όπως αποδεικνύεται πρόβλημα, έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα ζητώντας την επίλυσή του από εσάς, αφού κατά την συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών με την Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Αλεξία Έβερτ - Αλβέρτη ακούστηκε για πρώτη φορά να γίνεται λόγος για κλείσιμο βιβλιοθηκών και απολύσεις εργαζομένων λόγω έλλειψης κονδυλίων.
Στον νησιωτικό μας Νομό, ο θεσμός των παιδικών και εφηβικών βιβλιοθηκών υλοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία στους Δήμους Ερμούπολης και Νάξου, οι οποίοι στηρίζουν την λειτουργία τους παραχωρώντας, αφ΄ ενός δημοτικούς χώρους για την στέγασή τους και αφ’ ετέρου την παροχή υπηρεσιών και μέσων, στο πλαίσιο των θεσμικών και οικονομικών τους δυνατοτήτων.
Η στήριξη αυτή έρχεται σαν αναγνώριση του ρόλου τον οποίο έχουν διαδραματίσει μέχρι σήμερα στην διαμόρφωση υπευθύνων πολιτών με κρίση και κοινωνική συνείδηση, καθώς και της κοινωνικής αποδοχής της οποίας έχουν τύχει από τις τοπικές κοινωνίες."
Επαναλαμβάνουμε το σχόλιο: είδηση είναι το αυτονόητο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: